Als crossfitter is de Nano schoen vast geen onbekend begrip voor je. Bijna iedere crossfitter doet zijn dagelijkse WOD in een Reebok Nano schoen. Momenteel heeft waarschijnlijk elke Crossfitter uit Nederland deze schoenen omdat ze 9 januari niet voor 120 euro, maar voor 12 euro bij Reebok te bestellen waren.

Waarom is deze schoen zo populair onder de crossfitters?

Ten eerste zien de Nano’s er gewoon goed uit! Ze zijn in verschillende soorten kleurcombinaties verkrijgbaar. Het design met de logo’s van Reebok CrossFit en deze verschillende kleurcombinaties zorgt ervoor dat de schoen een erg mooi uiterlijk heeft. Ten opzicht van de vorige Nano (3.0) is het design er zeker op vooruit gegaan! Zie hieronder een foto van de 3.0 naast een foto van de 4.0!

reebok nano 3.0 blauwreebok nano 4.0

Daarnaast zijn de Nano’s allround. Ze zijn niet bedoeld om alleen te gebruiken voor springen, alleen te gebruiken voor gewichtheffen of alleen bedoeld voor touwklimmen. Deze schoen is speciaal voor Crossfitters gemaakt en is dus gemaakt voor alles wat er in CrossFit voor kan komen. CrossFit WODs bestaan vaak uit een combinatie van gewichtheffen, touwklimmen, sprinten, springen etc. Deze schoen is dus gemaakt om allround te zijn zodat je tijdens je WOD niet hoeft te wisselen van schoenen.

De maat

Voor mensen met een iets wat wijde voet is het aan te raden om een half maatje groter te bestellen. De schoen kan anders soms wat krap zitten.

Kenmerken van de Nano 4.0

  • Zool biedt goede grip
  • 4mm hoogteverschil tussen hiel en neus
  • RopePro laag voor ondersteuning bij het touwklimmen
  • Lichtgewicht
  • Dual Density schuimrubberen midden zool zorgt voor schokdemping
  • Structuurgaas voor ventilatie
  • Gaan lang mee

Reebok Nano Schoen

Conclusie

Voor de crossfitters is de Nano 4.0 dus zeker een aanrader, omdat je als crossfitter zo veel verschillende bewegingen maakt tijdens een WOD is de Nano de meest geschikte schoen. Ook is er (nog) geen andere schoen op de markt die speciaal voor CrossFit gemaakt en is er dus ook niet veel andere keuze. Al komt hier binnenkort wel verschil in met de opkomst van Nike.

Zelf voldoet de Nano 4.0 zeker aan mijn verwachtingen, de schoen biedt een goede grip voor sprintjes en box jumps. Ook met het liften en strongman oefeningen als een farmer walk merk je dat je erg stabiel staat.

Customize je Nano 4.0

Wil jij de Nano 4.0 in je perfecte kleuren? Bij Reebok is de Nano schoen online te customizen zodat je hem kan bestellen in de kleuren die je zelf wilt! Let wel op, een customized Nano kan je niet meer retour sturen!

Meer willen weten over de Nano 4.0 of hem bestellen bij Reebok?

  • Reebok CrossFit Nano 4.0
4

Samenvatting

De Reebok Nano 4.0 is zeker een must-have voor iedere fanatieke crossfitter.